top of page

Viaplay & V sport ravintolatarkastus

Tarkastuskäyntien tekijä vierailee sovitussa tai sovituissa ravintoloissa sovittuun aikaan. Viaplay Groupin Public Viewing -tiimi toimittaa tarkastajalle tarkan päivämäärän ja kellonajat, sekä tiedon ravintolosta/ravintoloista, joissa hänen tulee vierailla. Tarkastajan tehtävänä on selvittää, näkyykö kyseisissä ravintoloissa V sport -kanavat ja/tai Viaplayn urheilulähetykset.  

Tehtävän vaatimukset

- Tarkastaja on väh. 18v.

- Tarkastajalla on ajokortti sekä auto käytössä tehtävää varten

- Gmail sähköpostiosoite raportointia varten

Korvaus

Keikkapalkkio 50€ + km-korvaus (maks. 75km/suunta)

(kotiosoite - ravintolan osoite - kotisosoite)

Korvauksen maksamisen edellytys on ohjeiden mukaisesti täytetty raportti!

Tarkastuskäyntien tekijän työtehtävät 

 • Ravintolaan tultuaan tarkastaja katsoo, näkyykö televisioissa tai screeneillä V sportin ja/tai Viaplayn urheilulähetystä. Mikäli tällainen lähetys näkyy, tarkastajan tulee ottaa valokuva, josta tämä ilmenee. Kuvassa tulee näkyä televisioruudun lisäksi ravintolan sisustusta siten, että kuvauspaikka on tunnistettavissa kuvasta. Televisioruudun yläkulmassa tulee kuvan ottohetkellä näkyä V sport tai Viaplay-logo. Kuvia voi ottaa useamman kappaleen, jotta varmistutaan siitä että edellä mainitut kriteerit täyttyvät. 

 • Mikäli V sport -kanava tai Viaplayn urheilulähetys ei ole ravintolan televisiossa tai televisioissa valmiiksi päällä, tarkastajan tulee kysyä henkilökunnalta, saisiko sitä näkyviin. Jos saadaan, tarkastajan tulee ottaa kuva, josta tämä ilmenee noudattaen yllämainittua ohjeistusta. 

 • Mikäli ravintolan ulkopuolelta ikkunoista näkee sisään siten, että sieltä voi havaita televisiot, tarkastaja havainnoi näkyykö ruuduissa V sport / Viaplay-lähetyksiä. Jos näkyy, ja tarkastaja saa otettua ravintolan ulkopuolelta riittävän laadukkaan kuvan, josta ilmenee, että V sport / Viaplay-lähetystä näytetään, ei ravintolassa ole välttämätöntä käydä sisällä. Kuvan ottamisessa noudatetaan tässäkin tapauksessa yllämainittuja ohjeita, eli sekä ravintolan, että V sport / Viaplay -logon tulee olla tunnistettavissa kuvasta.  

 • Mikäli kaikki yllämainitut toimenpiteet on yritetty tehdä, mutta ravintolasta vastataan, että V sport -kanavia tai Viaplayta ei näy, voi tarkastaja siirtyä seuraavaan kohteeseen. 

 • Tarkastaja kirjaa ylös kaikki havainnot ja toimenpiteet, jotka ravintolassa on tehty. (Myös niistä ravintoloista, joissa V sport / Viaplay -lähetykset eivät tarkastushetkellä näkyneet.) 

 • Kun kaikki sovitut tarkastuskäynnit on tehty, tarkastaja raportoi kustakin käynnistä täyttämällä lomakkeen huolellisesti ja lataamalla mahdolliset kuva/videotodisteet palvelimelle. 

Käytännön ohjeet tarkastuskäynnin tekemiseen 

 • Tarkastuksissa päämääränä on saada riittävät todisteet tapahtuneesta tekijänoikeusrikkomuksesta, mikäli ravintola sellaiseen syyllistyy. Tavoitteena on kuitenkin tehdä tämä diskreetisti. Toisin sanoen, tarkastajan tulee vaikuttaa normaalilta asiakkaalta, joka tulee ravintolaan katsomaan urheilutapahtumaa. Ajatuksena on siis, että ravintolan henkilökunta ei havaitse, että tarkastuskäynti on tapahtunut. Ohessa muutamia vinkkejä siitä, miten tarkastuskäynti saadaan tehtyä sekä diskreetisti että tehokkaasti. 

 • Mikäli näköhavainto ja laadukas kuvatodiste saadaan otettua ravintolan ulkopuolelta, se riittää. Näin säästetään turhaa aikaa ja vaivaa. 

 • Jos ravintolassa ei ole V sportia tai Viaplayta näkyvissä, eikä sitä pyydettäessä myöskään saada näkyviin, voi tarkastaja saman tien kiittää ja ilmoittaa menevänsä katsomaan matsia muualle. 

 • Jos matsi taas saadaan pyytäessä näkyviin, tarkastajan kannattaa istahtaa alas katsomaan sitä hetkeksi, ja samalla napata tästä kuvat. Pois ravintolasta pääsee halutessaan pikaisesti ja epäilyksiä herättämättä esimerkiksi tekaistulla puhelulla. 

 • Kuvia ottaessa kannattaa myös pyrkiä käyttäytymään luonnollisesti. Esimerkiksi selfiet tai kuvat oluttuopista, jossa näkyy televisio taustalla ovat hyväksi todettuja ratkaisuja. Tärkeintä on kuitenkin että kuva on riittävän laadukas ja selkeä. Useimmiten sellaisen saa napattua vaivihkaa varsin helposti. Mikäli valokuvan nappaaminen tuottaa syystä tai toisesta haasteita, hyvä vaihtoehto on myös ottaa video aikaisemmin mainittujen periaatteiden mukaan (eli niin, että ravintola ja V sport / Viaplay -logo on tunnistettavissa videolta).

Pvm             Klo     Ottelu                                          

14.01.2023   14:30  Manchester United – Manchester City     14.01.2023   17:00  Everton – Southampton                       

14.01.2023   17:00  Nottingham – Leicester                        

14.01.2023   17:00  Wolverhampton – West Ham               

14.01.2023   19:30  Brentford – Bournemouth                 

HUOM! Klo 17:00 peli Brighton – Liverpool näkyy V sportin ja Viaplayn lisäksi C-more-palvelussa ja Sub-kanavalla.

 

Ravintoloilla ei ole kuitenkaan oikeutta näyttää Subilta tai C-moresta tulevia Valioliigalähetyksiä julkisesti. Jos siis paikalle saapuessasi televisiossa näkyy Valioliigalähetys jostain muualta kuin V sportilta tai Viaplaysta, tulee myös tästä napata kuva. Kun kuva on otettu, kysytään henkilökunnalta saisiko näkyviin toista samaan aikaan tulevaa Valioliigamatsia (muut 3 samaan aikaan pelattavaa ottelua näkyvät ainoastaan Viaplaystä tai V sport -kanavilta). Mikäli paikalle saavuttaessa näkyisi Viaplay tai V Sport –kanavan lähetys tulee tästäkin ottaa kuva, koska ravintolassa saattaa olla kuluttajatilaus käytössä. 

Kuva: Getty Images

Tarkastusraportti & esimerkit 

Suoritettuaan kaikki sovitut tarkastukset, tarkastajan tulee viipymättä raportoida kunkin käynnin havainnoista ja suoritetuista toimenpiteistä täyttämällä tähän tarkoitettu lomake. 

Esimerkit:

bottom of page